Διεθνή βραβεία ποιότητας σε διαγωνισμό στη Μαδρίτη κέρδισαν τα ελληνικά ελαιόλαδα

Το πρώτο βραβείο ποιότητας ελαιολάδου στην κατηγορία μέσης έντασης του φρουτώδους ελαιόλαδου απονεμήθηκε στην εταιρεία "Ραφτελη Πρωτούλη Μαρία & ΣΙΑ ΕΕ" από το Πλωμάρι Λέσβου, κατά την απονομή των ετησίων βραβείων ποιότητας "Mario Solinas" του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου που έγινε στη Μαδρίτη.

Επίσης, τιμητικοί έπαινοι απονεμήθηκαν στις ελληνικές εταιρείες "Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγγελιανων" από το Ρέθυμνο και "Cretan Natural Products Bios Aplous" επίσης από το Ρέθυμνο, για την υψηλή βαθμολογία που κατέκτησαν στην ίδια κατηγορία.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη τιμητική διάκριση στον τομέα ποιότητας ελαιολάδου, αφού τα "Mario Solinas" αποτελούν διεθνώς αναγνωρισμένα βραβεία ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 95ης Συνόδου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου παρουσία εκπροσώπων των κρατών μελών του Συμβουλίου, των προσκεκλημένων εταιρειών, των διπλωματικών αποστολών και των ΜΜΕ.

Κατά τον 7ο Διαγωνισμό Ποιότητας παρουσιάστηκαν 73 υποψήφια λάδια υψηλής ποιότητας από την Κροατία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, το Ιράν, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Συρία και την Τυνησία, από τα οποία επιλέχτηκαν τα έξι με την υψηλότερη βαθμολογία στις τρεις κατηγορίες υψηλής, μέσης και χαμηλής έντασης του φρουτώδους ελαιόλαδου.

Πίσω

Νέα